Archive | 13/10/2010

PIDÄN…

…ihmisistä jotka keskustelevat, juttelevat tai pulputtavat. Pidän ihmisistä jotka kertovat tai sanovat. Mutta en pidä ihmisistä, jotka puhuvat. Jotka puhuvat tietyllä tavalla: Minä taivun puhhuu ja puhhuu -puhumisen alla kuin heinälyhde. Lyhde viuhuu ja viuhuu tuulessa, ja lopulta olen aivan pyörähtänyt ajatuksissani toiseen suuntaan kuin alun perin itselläni oli tarkoitus.

Puhhuu –ihmiset saattavat kyllä, kyllä! jopa antaa suunvuoron. He eivät vain anna tilaa kuunnella. Sitten pienenee ja pienenee ja yrittää olla pelkkänä korvana silloin kun mieluummin haluaisi maailman suurimman megafonin käteensä. Ihan vain siksi että saisi huutaa. Sanoja suu ja silmät täynnä, onko kuolettavampaa iskua kuin puhhuu.

VOISIN TÄNÄÄN TAPUTTAA

Olen jälleen kirjoittamismyötätuulessa. Lisäksi päivääni kuuluu pari mukavaa viestiä, ulkoilua (siivosin kesää pois, mutta kaipaan jo tulevaa), ja huomasin pitäväni syksystä jälleen. En ole huolehtinut Puolikkaasta auringosta, joka pitäisi lukea keskiviikkoon mennessä, ja minä kun en ole edes aloittanut. Toivottavasti kirja vie mukanaan.

Ennen kaikkea olen saanut nauttia vapaasta olosta: olen saanut tehdä mitä haluan ja tykkään, ja minähän tykkään kirjoittaa. Olen siis kirjoittanut. Yllättikö teidät? Ei hätää, minut se yllätti.