AJATUSTENI HYVINVOINTI

Seikkaillessani useassa eri maassa, joiden nimet olivat hurja kohtalo, ilottomuus, sopimattomat sanat olen oppinut huomaamaan, että tärkeintä on hyvinvointi. Itsestä huolehtiminen ja läheisistä vastuun kantaminen ovat elämän laatutekoja. Minun hyvinvointiani on se, että ajatukseni voivat hyvin. En ole puristanut niitä liian tiukkaan, jolloin jää tilaa luovuudelle, rakkaudelle ja ilolle. Ja kun ajatukseni voivat hyvin, jää tilaa ruumiin hyvinvoinnille.

On ihmisiä, joiden kanssa elämä hymyilee. On ihmisiä, joiden kanssa ajatukset ovat nurinkurin. Minun vastuullani on, että valitsen kanssakulkijakseni hymyn. Olivatpa muut mitä mieltä tahansa valinnoistani, minä tarvitsen ajatuksilleni liikkumatilaa, sellaista jota ei rasita ankaruus ja liika vaateliaisuus eivätkä epäluuloiset kysymykset. Kysyä toki saa, mutta epäileväinen mieli kulkeutuu ajatusten poikki satuttaen ja kolauttaen. Kun antaa toisen vaatia tai vaatii itse itseltään liikaa, ajatukset ovat mustia ja punaisia, voimakkaita tunteita vapauden kaipuusta.

Olla vapaa itsensä ja läheistensä kanssa, silloin uskon elämän nauravan: ei julmasti vaan sopivalla annoksella huumoria. Elämä on kivaa!

Eikö niin?

Raila

6 thoughts on “AJATUSTENI HYVINVOINTI

  1. Jäin oikein miettimään tätä. Kyllä se ajatuksen hyvinvointi on tärkeää. Kuinka siitä huolehtisi? ”Garbage in, garbage out”, eli siitä roska puolesta tulee aloittaa siivous.

Comments are closed.