Runotorstain lomahaaste

Eli haasteenahan (153.) oli kiteyttää jokaisen tauon aikaisen viikon eli 8 viikon viikon tunnelmat aina joko yhteen riviin tai yhteen säkeistöön. Näin ollen runon pituus olisi joko 8 riviä (eli säettä, joiden sanamäärä on jokaisen valittavissa) tai kahdeksansäkeistöinen (säkeistön pituus taas jokaisen valittavissa).

Tarkoitus oli kirjoittaa siis kahdeksaa viikkoa kuvaava runotarina tai runopäiväkirja. Näkökulmaksi saattoi valita elämäkerrallisuuden, uutisiin pohjautuvan tai jonkin muun vapaavalintaisen. Keskeinen ajatuksena oli kiteyttäminen: miten tiivistää viikon tunnelma, tunteet ja tapahtumat yhteen riviin tai säkeistöön. Kun kiteytettäviä viikkoja on useampia peräkkäin, saattaa esiin tulla jokin tarinallinen kaarikin, tämä oli yksi haasteen taka-ajatus.

*********************************** 

Tummaa odotusta viilensivät lohdun pisarat,

juhlan valoisa leimahdus sytytti lumitähdet valkeiksi,

paperi valmistuu kirjaimille, valokuville.

Pakkanen repii valonsa timanteiksi,

palelee, lumisade tempoo,

valokuvat kertovat tammikuun varjot.

Lumi valmiina, valkoisena, lumitähdet nauraen ystävinä, työntäen toisiaan eteenpäin. Helmiksi.

4 thoughts on “Runotorstain lomahaaste

  1. Kiitos kommentistasi. Pidin tästä runotorstain runostasi. Sen tunnelmasta. Rakastan mystiikkaa runossa, kielikuvia ja niillä leikkimistä. 🙂

    • Crizy: Minäkin rakastan mystiikkaa. Kirjoissa. Kielikuvat, eläisimmekö ilman niitä?

  2. On juhlaa saada valmiiksi näin hieno pohja teksteille ja kuville. Nautin kun paperi valmistuu sanoille, mutta nautin myös kun kuvat ovat suurempia ja pohja levollinen ja kaunis, huolella suunniteltu.

    Tänne on nautinto tulla uudelleen ja uudelleen. ONNEA uuden pohjan johdosta.

    (Wp:n roskisongelma ei kai ole vielä korjaantunut, joten kirjaudun nyt omalla wp:n osoitteellani, vuodatuksen kommentit kun wp heittää roskiin. Muista käydä poimimassa ne pois. Pian vika varmaan korjaantuu, eli älä anna sen haitata nautintoa uudesta sivusta.)

    • Uuna: Kiitos, tämä oli kyllä juhlahetki, kun sain julkaista tämän sivuston.

Comments are closed.