Archive | joulukuu 2011

HILJAA

Hiivin hiljaa ympärilläsi. Utelen kevään uutiset. Hieron käsiäni, joita mustat nahkahanskat suojaavat, polviini. Lensin kolme kilometriä kunnes putosin sinun uniisi. Ole hiljaa tämä hetki, ja minä en vierasta tuttujakaan taloja. Ole minun takanani, käännyn ympäri ja sanon: Oletko nähnyt ensi kevään linnut?

JOULUTERVEHDYS

[album: http://www.raila.fi/wp/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp/wp-content/uploads/dm-albums/xmas/]

Walking In The Air

On allain avaruus ja tähtipolku kauas vie.
On toinen maailma, on hämäräinen tie.
On tähtiaika uus ja taivaansini määränpää,
kun pilven portaisiin vain kevyt jälki jää.
Niin kovin kaukainen on pieni kylä päällä maan,
sen tiet ja talot, puut, on lumipuvussaan.
Joku jää katsomaan kuka lentää noin.
itsekin hämmästyn kun lentää voin.
On jäätä avaruus ja selkääni mä siivet sain.
On kuu niin sininen mun lentomatkallain.
Kuutamoon liukenee portaat pilvien.
Liukenen itsekin ja leijailen.
On aikaa avaruus ja tuhat vuotta hetkinen.
On tähdet kotimaa ja mä saan nähdä sen.

Suom. Tarleena Sammalkorpi

KIRJASIA

Kauan sitten ajattelin: joskus teen kirjasen. Elämästä. Kadottamisesta. Voimasta. Nyt se on tässä. ”Puhdas vesi silittää unet” on kirjasen nimi. Jos haluat tilata, laita minulle sähköpostia osoitteeseen railaterttu@gmail.com. Laita mukaan nimesi ja mihin osoitteeseen paketin haluat. Kerro montako kappaletta haluat ostaa. Saat tilinumeroni paluuviestissäni. Vielä ehtii jouluksi. Voit saada kirjan myös osallistumalla arvontaan. Aikaa on uudenvuoden aattoon klo 24:00 saakka. Laitathan kommentin, jos haluat olla mukana arvonnassa. Arvon kaksi kirjaa Uuden vuoden päivänä.

”Puhdas vesi silittää unet” postituskuluineen.

1 kpl 10,00 €
2 kpl  18,00 €.
3 kpl 25,00 €
4 kpl 28,00 €.

Ilman postituskuluja 8,50 €.

Hiljaisuus tietää enemmän

enemmän kuin hetket jotka todella olemme eläneet

hiljaisuus saniaisten heijastama

aurinko kuin savu

kertoa kuvin samaa tarinaa aloittaa sen uudesta kohdasta

kun kuva on piirtynyt käsiisikin niihin en haluaisi sitä solmeilla

eletty kuin putoava vesi

Ja on toinenkin kirja. Vuorotellen. Reija-sisareni, tuttu  Tuulestatemmattua-blogistaan, kanssa yhdessä tehty. Valokuvia ja ruoka-aiheisia artikkeleita. Jokaiselle kuukaudelle kaksi runoa. Maukkaita reseptejä. Katseltavaksi, luettavaksi, keittiöön ja lahjaksi. Voit saada tämänkin kirjan osallistumalla arvontaan tai ostamalla. Eli laitathan kommenttilootaan halukkuutesi olla mukana arvonnassa. Kun osallistut arvontaan kerrothan kumman kirjan arvontaan haluat osallistua. Ja tokihan voit osallistua molempien tai vain toisen kirjan arvontaan. Ja jos haluat ostaa, laita viestiä sähköpostiini eli kappalemäärä ja mihin osoitteeseen kirjat toimitan. Saat paluuviestissä tilinumeroni, jonne voit maksaa kirjaostoksesi. Sähköpostisoitteeni on railaterttu@gmail.com Aikaa on uudenvuoden aattoon klo 24:00 saakka. Arvon kaksi kirjaa Uuden vuoden päivänä. Eli sinulla on mahdollisuus voittaa kaksi kirjaa! Kannattaa olla mukana.

Yksi ”Vuorotellen” yhdessä runokirjani kanssa 27 € postituskuluineen. Kaksi runokirjaa ja kaksi Vuorotellen-kirjaa postituskuluineen 50 €. Yksi ”Vuorotellen” on 21 € postituskuluineen.  Kaksi ”Vuorotellen” kirjaa saat 39 €, kolme 52 € neljä 54 €.

Joulukuun runo on tällainen:

Joulukuu jo tulla vierähti.
Samoten syksystä talveen vierähti.
Joulu väritti tähtöset,
ilon ja valkean,
lahjoiksi tumman taivahan.

Värikästä, maukasta ja ihanaa joulua!

Raila

PIILOSSA

Olen leijaillut usvassa. Takaisin en koskaan haluaisi. En usvaan, en liian kirkkaaseen, kovaan. Usvan peittävä ja kirkkaan häikäisevä, kumpikaan ei päästä lävitse. Taistele, taistele. Kirkkaaksi en koskaan tarvitse ketään, usvaan hautaan sanani. Olen vain minä, taisteluni jälkeen.a

LEIJUNTAA

Voisin varovasti alkaa kuoriutua. Ensin ojentaisin jalkani suoriksi, sellaisiksi että olisi hyvä astella katuja pitkin. Oikea eteen, vasen eteen. Pysähtyä hetkeksi miettimään oikeaa suuntaa. Tämän jälkeen voisin oikoa käsiäni ja pyöriä. Niin kuin lapsi kieppuu ympäriinsä. Kädet ylös ja kädet alas. Leijailevaa liikettä. Lopulta heittäisin kuoret jätteiden keräysastiaan. En tosin tiedä, minne tällaiset jätteet soveltuvat, kierrätykseen en halua niitä laittaa. Voisivat joutua hukkaputkeen ja jokin pahalainen saisi ne käyttöönsä. Siinä sitten olisin paljaana omat kuoret edessäni. Puhaltelisin höyheniä ilmaan. Yksi niistä keinuisi joen pinnalla. Tiedän, että se matkustaa kauaksi.

KIINALAISTA

[album: http://www.raila.fi/wp/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp/wp-content/uploads/dm-albums/profile/]

Tässä on nimeni kiinalaisin merkein. Koska r-kirjainta kiinan kielessä ei ole, on ensimmäinen merkki yhtä kuin la. Eli Laila. Ensimmäinen merkki ja viimeinen merkki tarkoittavat käsi kädessä. Keskimmäinen eli i on yhdessä. Käsi kädessä yhdessä käsi kädessä on nimeni kiinaksi. Aika viehättävää. Sain taulun sisareltani, joka käväisi Kiinassa. Mukava tuliainen.