Archive | 06/04/2012

HYVÄN MIELEN HAASTE

Tämän haasteen antoi minulle Perhonen. “Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä
Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää).
Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle.
Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen).”

VESI

Se on raikasta ja hyvää. Sitä on mukava katsoa, olipa se sitten lumen tai jään muodossa. Tai heijastaa taivaan sineä.

VAPAUS

Ihminen ei tätä koskaan täysin tavoita, mutta oikein annosteltuna se on ihan riittävä. On vapaus valita.

KIRJAT

Ilman kirjoja olisi vaikea kuvitella elämääni. Erityisesti taaksepäin katsoessani. Minulla on aina ollut kirjoja, ja tulee aina olemaan. Olen päättänyt ottaa hautaanikin yhden, tai pari. Ehkä siitä on apua tuonpuoleisessa.

SININEN

Kuuluu suosikkiväreihini, se on varma ja turvallinen. Pidän toki myös muista väreistä. Ehkä tämän hyvän mielen nimeksi pitäisikin muuttaa seuraavasti: Sininen ja muut värit.

SINNIKKYYS

Tarpeellinen elämässä. Toimii monessa asiassa, opinnoissa ja työelämässä. Myös selviämisessä se on paras. Kaikessa sellaisessa, mikä vaatii suorittamista. Ihmissuhteissa sinnikkyydestä en ole niin varma, sillä pakottamalla ei synny hyvää suhdetta toiseen, ystävään tai puolisoon. Tai sukuun. Vaatimalta itseltään kylläkin syntyy jotain. Tätä täytyy vielä miettiä.

ASKARTELU

Hih. Minun oma mukavuusalueeni. Luovuus vaatii kodin, paikan jossa temmeltää ja iloita. Sellainen koti on askartelu. Tässä hyvän mielen asiassa ei ole niin väliä osaako vai eikö, pääasia että kokeilee. Pätee myös kirjoittamiseen.

KOTI

Rakastan kotiani. En muuta sieltä koskaan pois. En. Yrittäkääpä vain.

MATKAT

Italia, New York tai Kroatia. Kaikissa olen viihtynyt. Vaikka elämä on matkantekoa, vain matkoilla voi elää niin, että huomaa enemmän talojen koristuksia tai yksittäisiä liikennemerkkejä. Tai tuntee olevansa yksi ihmisistä. Tai tajuaa, että koti on se paras paikka palata. Kts. edellinen.

APU

Voi saada joskus liikaakin. Mutta yllättävät ja auttavat kädet sopivassa paikassa sopivaan aikaan, saavat elämän maistumaan pippurin ja suolan sijaan enemmän muskotille. Tai sitruunalle. Tai mille tahansa virkistävälle.

VALO

Valo pimeän vastakohtana, tai paremminkin yleensä valon olemassaolo, minä vaan rinnastan sen toivoon. Ja lupaukseen kesästä, ja myös pimeän tunnelin katoamisesta.

Haastan mukaan Reijan Tuulestatemmattua-blogista, Irman Wonders-blogista ja kaikki he, jotka haluavat osallistua.