ANNUN TARINA

Annu yrittää kirjoittaa ihan vähän: pienin hiipivin, mutta houkutuksesta pyörähtelevin sanoin. Annulla olisi teille tarina kerrottavana: sellainen tarina, joka oikeastaan alkaa ihan sattumalta, tuosta noin vain, etukäteen varoittamatta. Mutta Annu ei kerro tarinaa koskaan valmiiksi, sillä hän ei voinut sitä jatkaa. Eikä tiedä halusiko jatkaa, tietääpähän vain, että hänellä on täydellisen kurja olo. Tiedättehän sellainen, jossa autoa ajaa nainen, ja auton tuulilasia viuhtovat puhtaaksi melkoisella vimmalla ja vauhdilla tuulilasinpyyhkimet; vettä tulee ja vielä sopiva musiikkikappale kaupanpäälle. Jotta varmasti sattuisi ja koskisi.

Annu päättää antaa naisen ajaa eteenpäin. Eteenpäin siksi, että tarinakin liikkuisi. Eteenpäin siksi, että paljon yöpysähdyksiä ja mustia kumarassa käveleviä hahmoja jäisi taakse. Sateeseen. Tai ainakin sateeseen, koska jos olisi käynyt toivottua enemmän, hahmot eivät olisi koskaan tulleetkaan naisen mukaan. Heistä jää vain varjot, mustat liukuvat varjot, kuin valuva sametti ja siihen maalatut punaiset nuotit. Annu pysäyttää auton tarinassa. Nainen kävelee auton eteen, ja nojaa käsivarret suorina konepeltiin. Hän hengittää katkonaisesti, kääntyy eteenpäin ja istahtaa konepellille. Hän peittää kasvot käsillään. Sade on hieman tauonnut.

Hemmetin hemmetti, nainen ajattelee. Tämänkin olisi voinut tehdä toisin. Koko tarina alusta loppuun olisi voinut olla toisin. Mutta olisinko silloin tässä?

6 thoughts on “ANNUN TARINA

  1. Että minä pidän tästä tarinasta. Tai näistä kahdesta tarinasta… Minusta siinä on kaksi tarinaa. Ja tuo ”Hemmetti” minua ilahdutti erityisesti.

    • Reija: Hemmetti on hyvä sana, varsin käyttökelpoinen monessa asiassa;)

  2. Olet luomispäällä! Helisyttelet ulos tarinoita, niin että uusille on tilaa syntyä. Näen nämäkin positiivisinä kertomuksina.

    • kaari3: Mukavaa, kun näet myönteisinä nämä minun kertomukset. Blogien vuorovaikutteisuus on näiden paras anti. Luomispäällä, kyllä!

  3. Kaikki valinnat ovat ainutkertaisia, kerran valittua ei voi muuttaa, ei vaikka tekisi miten monta uutta päätöstä. Mutta miten se nyt tähän liittyy… en tiedä, ehkei liitykään.

    • No höh, isopeikko, liittyyhän se, hyvinkin vahvasti. Annu ei voinut jatkaa tarinaa eteenpäin, olisi ehkä halunnut, mutta ei voinut. Kerran valittua ei voi muuttaa, sillä entiseen ei ole paluuta.

Comments are closed.