KLISEIDEN HAUTAUSMAA

Syntyneet luopumisen vuonna, kuolleet kun oli kasvun aika.

Kahta en ymmärrä. Mopon sytytys ja naisen mieli.

Tämän kultaa ja kunniaa niittäneen maailmankansalaisen elämä on ollut naisten elämän kuvaajana mestari  vailla vertaa. Kuinka tämä lohdutus on ollut tukena miehille vuosikaudet, ja antanut heille olemassaolollaan sellaiset mahdollisuudet helppoon elämään, jota naiset katsovat karsaasti. Tämän muistopuheen myötä haluan haudata mopot ja ymmärtämättömyyden ydinjätteen miljooniksi vuosiksi, ja kun jäte joskus löydetään, on kielemme ja puheemme toivottavasti kehittyneet sellaisiksi, että voimme todella turvallisin mielin, miehet ja naiset, tämän kliseen unohtaa. Mutta toivottavasti tämä ei vie pois meiltä naisilta selittämisen ihanuutta;) ja miehiltä sitä mahdollisuutta, että en minä tuota vaimoa ymmärrä, mutta rakastan kumminkin;)

Saattoväkeä pyydetään osallistumaan yhteiseen muistotilaisuuteen, joka tulkataan kahdelle sukupuolelle.

Tunneasiat on tunneasioita.

Kuinka oletkaan antanut mahdollisuuden unohtaa ihmisen elämässä niin tärkeitä asioita, kuin rakkauden ja vihan, pettymyksen ja surun, ilon ja onnen. Näitä me kaikki tavoittelemme, ja kun niitä kohtaamme, lakaisemme ne helpottunein mielin tunnesäilöön. Ei edes omaamme, vaan toisten.  Älköön kukaan tuota säilöä aukaisko, se vain tekee toiselle vaikeaksi elämän. Silloin ei voi enää suhtautua, vaan on elettävä. Ja kun niitä on tarpeeksi säilönyt, katkeruus ja kateuden vihreys ovat saaneet hyvän kasvualustan.

Saattoväkeä pyydetään saapumaan kellariin tyhjentämään vihreät ja katkerat juuret. Tunnemaailman värejä on löydettävissä hymyn ja vastaanottavaisuuden kanssa toisille kerrottaviksi.

Älä myönnä omaa keskeneräisyyttäsi

Kuinka kätevää on antaa toiselle mahdollisuus itsesyytöksiin ja mahdollisuuteen kääriytyä monelle mutkalle, vain jotta itse saisi olla tuhannen tähden täydellinen. Silloin sinua odottaa helppo elämä, voit lakaista roskat toisen eteen ja kysyä: mitä sille roskalle sitten pitäisi tehdä? Ja aivan viattomuuttaan, eikö niin, kun ei todella ymmärrä, että roskan voisi ottaa pois myös omasta silmästä.

Saattoväkeä pyydetään siivoustalkoisiin. Kirkkaita silmälaseja mukaan.

(Suonette anteeksi, että tällaisen hautausmaan elämän tänne toin. Mutta kun en halua olla säilö.)

8 thoughts on “KLISEIDEN HAUTAUSMAA

  1. Komppaan Reijaa: mahtavaa! Usein olet parhaimmillasi pihlajankirpakkaana. (Tästä saisi myös eteenpäintyöntävän harjoituksen, toteaa ent. opettaja hieman surullisena.)

  2. Railaterttu, pidän tarinoistasi, olet aivan pohjattoman kekseliäs! Tämä täytyy lukea vielä useampaan kertaan.

  3. Tämä on mainio. Kliseitä pitäisikin haudata useammin. Ja nuo saattoväelle osoitetut kehotukset vielä kirkastavat kokonaisuuden. Suurenmoista minun mielestäni.

    • Reija: Joo, haudataan vain kliseitä. Naisetkin;) Niistä voisi tulla todellisesti aika hauskat hautajaiset;)

Comments are closed.