NIMET

Erikoisalaani ovat elämänsyheröt. Toinen erikoisalani on likimain aina ollut se, että kun en jostain syheröstä mitään tiedä, etsin sen tiedon. Miksi? Koska haluan nimetä sen syherön: minusta nimissä on valtava voima. Ajattele vaikka, kuinka se pysäytti kun lapsena ollessasi vanhempasi sanoivat sinulle nimesi. Käskivät nimesi sanoen  keskittymään.

Mikä riemu minulle on löytää vastaukseksi elämänsyheröä kuvaava sana, lause, virke tai jopa kirja. Kirjat ovat harvinaisuuksia, ja jos sellaisen löydän, se minun kannattaa laittaa Elävien kirjojen hyllyyn. Löytyneet vastaukset ovat minulle Hemmetin tarpeellisia, silloin kun ehdin miettiä jo monta päätöstä elämässäni siltä kannalta, että jos ne sittenkään eivät olisi peruuttamattomia. Ja kun vastaus löytyy:  taas pääsen eteenpäin.  Ja että päätökset pitävät. Ja koko elämä pitää. Ja voi pitää elämästään kiinni.

Ja hah, tässä olen, ja voin muutakin.

4 thoughts on “NIMET

  1. Eikös kaikki päätökset ole aina peruuttamattomia? Vaikka tekisi uuden päätöksen, joka kumoaa entisen, on se entinen tehty aina vaan, tekemättömäksi sitä ei saa. Luulee peikko.

    • Peikko taitaa luulla ihan niinkuin asia on. Vaikka kumoavalla päätöksellä yrittäisi kuinka palata entiseen, ei se onnistu. Ei sitä tekemättömäksi todella saa. Kai sitä haaveilee, että sittenkin olisi voinut tehdä toisen valinnan, mutta aina se ei ole järkevää. Osa itsestä taistelee vastaan. Ja sen tähden haluaisi tehdä uuden päätöksen.

Comments are closed.