ODOTUKSET

On niin helppoa, kun tiesi mitä Hän odotti. Vuosikausia Annu  oli kysyvä ja mietti, millaisen hänen elämänsä tulisi olla, jotta Hän katsoisi Annua silmillään ja ajatuksillaan sillä varmuudella, joka herää kun tietää itse tehneensä oikein, ja huomaa myös haluavansa lukea tämän toisten katseista ja ajatuksista. Ja joskus Annu voi lukeakin: heidän tietämättään.

Kun Annu ei tiennyt, mitä Hän odotti ja vaelsi ihmisten välisessä äänettömässä virtauksessa saarena, ruohomattona jolla ei ollut juuria, ei lintuja rakentamassa pesiään puiden latvustoihin, oli vain rakentamaton, kelluva saari joka vihreyttään tervehti jokaista rantaa ilolla. Kunnes virtaus kutsui jälleen, ja Annu hakeutui merikotkien siipien väliin, uiden tuhansia sanoja tyhjäksi ja pesten karttaansa tiimalasissa, joka pienenä ja ajattomana valutti hiekkaa silmiin.

On niin helppoa, kun tietää mitä Hän haluaa ja tietää myös, että Annu ei sitä koskaan voi hänelle kantaa lahjana tai uhrauksena tai elämänä, joka olisi rusetti tai sinetti heidän välillään. On niin helppoa, kun tietää että hänessä  ei ole mitään millä vastata tuohon odotukseen, ja jos vastaisikin hänellä ei olisi nimeä eikä omaa aamua itselleen, eikä toista iltaa unelmilleen.

Kategoria(t): Ehdottomasti tällä tavalla, Eihän vaan tällä tavalla..., Elämä on..., Pohdintaa, Tarinat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to ODOTUKSET

  1. isopeikko sanoo:

    pelottava. ensin se tuntui ristiriitaiselta ja sitten pelottavalta.

    • Railaterttu sanoo:

      isopeikko: Pelottavakin? Kyllä, mutta Annua helpottanee se, että hän tietää ettei hän tuohon odotukseen voi koskaan vastata. Hänessä ei ole enää sitä, mikä vetäisi sinne suuntaan. Siksi on Annu aika toiveikas;-)

Kommentointi on suljettu.