YLLÄTYSLAATIKKO

Crizy haastoi minut Eksynyt elämään –blogissaan etsimään neljännestä kansiosta neljättä kuvaa. Siinä kävi hassusti, mutta silti aika mukavasti. Nimittäin kuva, joka sieltä löytyi ei ollut ihan perinteinen valokuva. Se on skannattu kaava. Ja ajattelin tietysti, että en minä sitä voi julkaista. Lopulta tulin järkiini, ja ajattelin että HAH, vai en voi. Totta kai voin. Sillä siitä kaavasta saa tällaisen mukavan laatikon, johon voi laittaa vaikka suklaakonvehdin tai pienen koriste-esineen. Mitä vain ikinä keksitkin.

Jäljennä kaava mieleisellesi paperille. Itse halusin näin iloisen värisen.

Leikkaa kuvio irti. Kuvio on helppo jäljentää päivänvalossa ikkunaa vasten tai voit käyttää kalkkeeripaperia, joilla jäljennetään kankaalle vaatteiden kaavoja. Paras olisi valopöytä. Nuuttaa sisäpuolelta virkkuukoukulla tai sukkapuikolla kaikki viivat. Ota viivain avuksi, siten saat suoraa jälkeä. Eli vedät terävällä puikolla taitoksen merkittyihin  kohtiin. Laatikon sulkijan viiva on tuo keskimmäinen, siihen tuo kieleke ulottuu hyvin.  Lopulta taitat ja liimaat laatikon kokoon. Ja sinulla on valmis yllätyslaatikko, vaikka kauniisti katettuun pöytään. 

Tässä eri vaiheista kuvia.

Haastan mukaan Reijan Tuulestatemmattua -blogista

Tuuren Jotain muuta kuin elämää -blogista,

ja he jotka haluavat osallistua.

[album: http://www.raila.fi/wp/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp/wp-content/uploads/dm-albums/NELJAS KUVA/]

Kategoria(t): Aiheeton. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

9 Responses to YLLÄTYSLAATIKKO

 1. Kiitos haasteesta, katsotaan mitä löydän 🙂

  • Railaterttu sanoo:

   Tuure: Mukavaa. Kerrothan sitten täällä, jos löysit jotain, mitä haluat meille näyttää.

 2. utrius sanoo:

  Hyvä kun tartuit laatikkoon, eihän aina tarvitse maisemakuvia näyttää. Tämä oli mielenkiintoinen, etenkin tällaiselle linnunradalta tulleelle 😉

  • Railaterttu sanoo:

   utrius: Hei vaan linnunradan tälle puolen. Kokeile vaikka laatikon tekemistä, se on mukava ja helppo.

 3. Railaterttu sanoo:

  Mukava nähdä, millaisen kuvan löydät. Laatikon teko on helppoa. Nuuttaaminen tarkoittaa paperin taittamista. Tuollaisen paksumman paperin saa taitettua juuri virkkuukoukulla tai sukkapuikolla. Siten saa paperiin uran, jota pitkin voi helpommin kartongin tai paperin siististi taittaa.

 4. Reija sanoo:

  Mille grazie haastamisesta. Minähän vastailen… Kunhan saan selityksen kuvalleni aikaiseksi 🙂 Jännää, minua kun ei juuri näihin blogistanian haastejuttuihin ole kutsuttu.

  Tuo sinun yllätyslaatikkosi teko näyttää kovin helpolta. Tuskin onnistuisi meitsin kärsivällisyydellä tai siis sen puutteella. Sitä paitsi mitä on ”nuuttaaminen”?

  Palailen asiaan… 😉

Kommentointi on suljettu.